Pray


Melody..

Ve her zaman hissediyorum,
tenimi,
Metalin üstünde nefes almak...
Bu huzurlu olmamı sağlıyor,
..ve sessizlik olmam gereken yer...


Her zaman yalnız hissediyorum,
Ve ??? unutulmuş,
Nefes alabilmek için
bir şeylere inanmaya ihtiyacım var
mesela melekler gbi...

nefes alıp verirken..
her zaman görüyorum,
acılarımı,
Sessizliğe ihtiyacım var,
sessizlik: korkularımı gizlediğim yer..


şarkıyı dinledikçe karamsarlaşsamda çok seviyorum (:
melekleri anımsatıyor..onlara inanmasam nasıl yaşardım...



Tapınak yazısı


Gürültü,patırtının ortasında sükunetle dolaş;sessizliğin içinde huzur bulunduğunu nutma.Başka türlü davranmak açıkça gerekmedikçe herkesle dost olaya çalış.Sana bir kötülük yapıldığında verebileceğin en iyi karşılık unutmak olsun.


Bağışla ve unut.Ama kimseye teslim olma,içten ol;telaşsız,kısa ve açık seçik konuş. Başkalarına da kulak ver. Aptal ve cahil oldukları zaman bile dinle onları; çünkü dünyada herkesin anlatacak bir öyküsü vardır.


bu da bi tapınak yazısıymış..

devamı var ama bu kadarı hoşuma gitti

Yuvarlağın köşeleri


Yuvarlağın Köşeleri...

YAPITLARI

Dünya Kaçtı Gözüme (1955)

Sen Sen Sen (1956)

Bir Kapı Önünde (1957)
Yuvarlağın Köşeleri (1961)
Yumuşaklıklar Değil (1962)

Nasılsın (1970)

Çiçekleri Yemeyin (1975)

Yalnızlık Paylaşılmaz (1978)

Bir Kapı Önünde (1982, toplu şiirleri 1, ölümünden sonra)

Yalnızlık Paylaşılmaz (1982, toplu şiirleri 2, ölümünden sonra)

Benden Sonra Mutluluk (1983, yayınlanmamış şiirleri, ölümünden sonra)

Özdemir Asaf..






Süpriz misafir


Süpriz misafir.. :/

Ziyaret edilmek istemem, çünkü o beni, ziyarete layık efendi rolüne zorlar, bu rolü dolduramayacağım için abartılı davranmak, hizmet için zorunlu olan alçakgönüllülükten uzaklaşmak zorunda kalırım.Tahir M. Ceylan

hiç sevemedim davetsiz gelen misafirleri.pek de sevmem süprizleri...çikolatadan çıkmadıkça (:

Kadın


Kadın diyor ki: Benim iki ruhum var. Biri modern, biri ilkel…Modern olanı özgürlüğüne saygı duyuyor, öylesine incelikli, öylesine anlayışlı ki.İlkel olanı seni yalnızca kendine istiyor, paylaşmayı reddediyor. Kimin aradığı belli olmayan her telefonda sıçrıyor, en ufak bir parfüm değişikliğinde karalar bağlıyor. Rüyanda bir kadının seni öptüğünü, iki kolun boynuna dolandığını düşünüp bir cinayet planlıyor.2500 yıllık köklü bir eğitim almış olsam da, sen aşkın o hayvansı, ilkel yanını benden söküp atamazsın.

Erkek


Erkek diyor ki: Kollarında bin kez tatmin olsam da, kendimi başka kadınları baştan çıkarabilecek güçte yırtıcı bir hayvan olarak görüyordum. Bu evden her an çekip gidebilmeyi umuyordum. Sadakatsiz olmayı arzuluyordum.Benim de iki ruhum vardı. Gerçekle yetinmeyi bilmeyen, ona hayranlık duymayı beceremeyen.Seni ne kadar sevdiğimi söyleyemiyordum. Evliliğimizin en büyük serüvenim olduğunu itiraf edemiyordum.

 Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler, kitabından.


aşkın gizemi ölümün gizeminden daha büyüktür sözünü getirdi aklıma

Einstain

Einstain...

Einstein hastalanınca, o zaman için oldukça yeni bir tedavi olan, ölülerden alınan damarların kullanıldığı bir tedaviyi kabül etmeyip, bakınız doktoru Frank Glen'e ne demiş;"Yeterince yaşadım, hayatım boyunca çok çalıştım, hayatın tadına vardım, ben istediğim zaman giderim. Hayatı yapay olarak uzatmayı istemek tatsız bir olaydır. Çalışmalarımı bitirdim, şimdi gitmek zamanıdır. Ben bunu cesaretle yapacağım."

Hayatın tadı


malzemeler:

çilek...

su...

pudra şekeri...



hayat bazen tatlıdır (:

bazenlerin tadını çıkarmak gerek

Çikolatanın gizemi


Çikolata


Gizem ,esrar ,bilinmezlik,gizlilik,bir nevi bastan cıkarma.Belirsizlik simülasyonun en keskin belirtisi..Baudrillard , özellikle ‘baştan çıkarma’ söz konus olduğunda simülasyonun ta kendisi olduğunu ileri sürer.Etkili bir afrodizyak olan kakao yağından yapılan çikolata tam anlamıyla tek başına bir baştan çıkarıcıdır.Bu bağlamda ‘Çikolata’ adlı filmde baştan çıkarıcı olarak bilinen çikolatanın yanında başka baştan çıkarıcı etmenlerde bulunmakta.’Çikolata’ filmi bastan asağıya gizem içinde olan bir film.Bilinmeyen yerden gelen , babası dahi bilinmeyen bir kız çocuğuyla annesinin küçük bir kasabaya gelmesiyle başlayan bir esrar perdesi...Gelinen kasaba ; gelenek ve göreneklerine bağlı ,belirli katı kurallar, çizgiler dışına çıkmayan ,yeniliklere kapalı tutucu bir kasabadır. Kasaba halkı töreleri yüzünden istediklerini yapamayan bir nevi simulasyon içinde yaşayan , istediği gibi değil istenildiği gibi yaşayan bir halktır.Kasabanın merkezindeki kilise ve kilisenin önünde duran siyah heykel eski geleneklerin bekçisi gibi kasabalıların tepesinden onları hep gözetler.Bilinmeyen yerlerden gelen yabancı bir kadın ve kızı bu kasabadan bir dükkan kiralar ve dükkanın gizemini ,baştan çıkarıcılığını yok etmemek için dükkanı gizli gizli hazırlamaya başlarlar.Bu gizlilik sayesinde dükkan kasabalıların ilgi odağı olmayı başarır.Dükkanın ismi , dekorları, esrarı bozmamak icin eski, gizemli bir uygarlığın ismi olan ‘Maya’ dır.İçinde ne olduğunu bilmeden çikolatayı yiyen kasaba halkı ,çikolatayı çok sevdiği halde geleneklerine karşı gelmemek ,sıradanlığın dışına çıkmamak için bu tadını beğendiği çikolatayı yememekte diretiyordu.Fakat ‘tam size göre bir çikolatam var’ diyerek insanlara bir yönlendirme yapan çikolatacı kadın bu sayede çikolataya ‘artı’ bir gizem katarak cikolatalarını baştan çıkarıcı yapmıstır.Bu çikolataları deneyip töreler dışına çıkan kasaba halkı simülasyondan kurtulup gerçek hayatının isteklerini yaşamaya başlar ve bu gönüllü baştan çıkma insanları mutlu eder.“Baştan çıkaran şey,bir kadının şu ya da bu oyunu değil , o oyunun sizin için oynanmış olmasıdır.Baştan çıkarıcı olan şey baştan çıkarılmaktır; bu anlamda baştan çıkarıcı olan şey de baştan çıkarılmış-varlıktır.Başka bir deyişle ,baştan çıkarıcı olan insan , baştan çıkarılmış varlığın kendini bulduğu insandır..” der Baudrillard.Çikolata filmindede sadece kişiye hazırlanmış bir baştan çıkarıcı -Çikolata- vardır .Herkese farklı bir çikolata..

Ses


Ses..

"yalnizlik, her kimlige dogu$tan yazili tek ugra$idir insanin bir ya$ama sirasinda.. tek sermayesi, sahip oldugu tek $eydir. kiymetini bilmelidir, dedi. yalnizdir insan, hep kalabaliklara kari$ma tela$i bundandir. kalabalik yalnizliklar, yalniz kalabaliklar olu$ur $ehir $ehir, ulke ulke. kalabalik arttikca, artmaktadir yalnizliklar.

Aşk


AŞK...
... insan bir ölümü istemez, bir de ondan beter bir yalnızlığı ama ikisi de muhakkak gelir başına bir yalnız yaşama sırasında.
ölümün değil ama yalnızlığın bir tek çaresi var dedi: tek çaresi aştır bir yanlız yaşama sırasında nefes almanın.
Aşk da zaten iki yalnızın ortak bir yalnızlıkta buluşmasıdır dedi. aşık olun......gösterin birbirinize yalnızlıklarınızı.nasılsa ayrılık, insanın kendi tek kişilik yalnızlığını özlemesi.Sadece ölüm diil, ayrılıkta yaşamın emri

Mystery (:


Mystery..


- Baak senin de var mı? kızların pipisi yokmuş!

- Hıhh (!)... Salak onu sünnette keseceklerr (:

- ....Anneeeeeeeee (!!!)