Sarılmak

Free Hug
"Avustralya'lı Juan Mann için işler Londra'da yolunda gitmedi. Her şeyi geride bırakıp Sydney'e geri dönen Mann'ı havaalanında tatsız bir sürpriz bekliyordu. Kendisini karşılamaya gelen tek bir kişi bile yoktu, evim diye adlandırabileceği bir yer de. Artık kendi şehrinde bir turistten farksızdı. Uçaktan inip sevdikleriyle kucaklaşan, gülen insanları izleyen Mann kendisi için orada birinin bekliyor olmasını çok istedi. Kendisini gördüğü için mutlu olan birinin, kucaklayacak birinin olmasını. Bu yüzden, bir karton kutu buldu, iki tarafına da "sarılmak bedava" yazdı. 15 dakika insanlar Juan'a sadece baktı, ardından biri omzuna dokundu ve köpeği o sabah öldüğü için ne kadar üzgün olduğunu söyledi. O sabah aynı zamanda o kişinin tek kızını trafik kazasında kaybedişinin ilk yıldönümüydü. Juan kadına sarılıp yolcu ettiğinde kadın gülümsüyordu. Free hug campaign bu şekilde başladı."
"İtalyan Pisa Üniversitesi'nin araştırması: Aşk ve tutku iki senede bitiyor... Uzun ilişkilerin sırrı "sarılma hormonu" olarak adlandırılan "oksitosin"de gizli. Bu hormon, bekârlarda görülmüyor. Oksitosin, çiftlerin ayrılmasını önleyen bir yapıştırıcı görevi görüyor. "
"bir insanın normal bir psikoloji için günde ortalama 12 kez sarılmaya ihtiyacı olduğu yazıyordu. Nefes, ekmek, su kadar gerekli…"
"Sarılmak ilaç gibi ABD'deki North Carolina Üniversitesi uzmanları, sevgi dolu bir sarılmanın kalp krizi riskini düşürdüğünü iddia ediyor."
ilaç isteyenn?? (:

4 yorum:

deniz dedi ki...

BEN (:

ihtiyacım var.

Mutlu Yiğit dedi ki...

ne kadar çok ihtiyacımız varmış sarılmaya...

purpulacielo dedi ki...

baksana, günde 12 kere sarılmak lazımmış.sana indirim yapıyorum.seni görmedigim her gün için 3 kez sarılabilir miyim sana ? bak yoksa psikolojim bozulur kalp krizi riskim artar :)

internetten para kazanma dedi ki...

sarılmayı çok severim, yaşasın :))